''ABD'nin işine yarar''

Fethullah Gülen'in Amerikan vatandaşlığına geçmek için başvuruda bulunduğu belgeler ortaya çıktı. Gülen, ABD vatandaşı olmak için mahkemeye başvurdu. Vatandaşlık talebine Doğu Pensilvanya hakimi onay verdi. Gerekçe olarak da Gülen'in "Amerika Birleşik Devletleri'ne yarar sağlayacağı" gösterildi.

''ABD'nin işine yarar''

Amerika'nın Pensilvanya eyaletinde ikamet eden Fethullah Gülen'in Amerikan vatandaşlığına geçmek için yaptığı başvuru belgeleri ortaya çıktı.

Akşam Gazetesi'nin yayımladığı belgelerde Gülen, ABD vatandaşı olabilmek için ilk başvurusunu 2006 yılında yaptı. Talep başvurusu da yabancı işçi statüsüydü. Ancak mahkeme bu talebi reddetti, "Gülen vasıflara uymuyor" dedi.

Fethullah Gülen, 13 Ağustos 2007'de ABD vatandaşı olmak için tekrar başvuru yaptı. Bu kez vasıf değişmişti. Gülen, "Olağanüstü yeteneklere sahip eğitimci” olduğunu belirtti. Ancak ABD Göçmenlik Hizmetleri Dairesi'ni geçemedi, "din adamı" olduğu için vatandaşlık talebini reddetti.

Bunun üzerine Gülen'in avukatları kararı temyize götürdü. ABD Doğu Pensilvanya Bölge Eyalet Mahkemesi Yargıcı Steward Dalzell, 16 Temmuz 2008'de görülen duruşmada Gülen'in vatandaşlık talebini onayladı.

ABD'li Yargıç karar gerekçesinde Fethullah Gülen'in Amerika çıkarlarına faydalı biri olduğunu vurguladı. Dalzell, "Fethullah Gülen Amerika Birleşik Devletleri’ne beklendiği şekilde güçlü bir yarar sağlar." dedi.

Gülen'in 2008 yılında onaylanan vatandaşlık talebi şu anda İç Güvenlik Bakanlığı'nda.

ulusalkanal.com.tr

fethullah gülen abd pensilvanya vatandaşlık