Düşük faiz ile kredi kullanımı için düğmeye basıldı

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank düşük faizle kredi imkanı için Sosyal Güvenlik Kurumu ile protokol imzaladı. Yeni kredi paketiyle ilgili konuşan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ''Esnaf ve sanatkarlar emeklilik işlemlerini yapabilecekler'' dedi.

Düşük faiz ile kredi kullanımı için düğmeye basıldı

Düşük faiz ile kredi kullanımı için düğmeye basıldı. İmzalar atıldı.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank harekete geçti. Üç banka Sosyal Güvenlik Kurumu ile protokol imzaladı. Kredi faizleri düşürüldü.

Kamu bankaları prim borcu bulunan kişilerin SGK ile emeklilik fırsatı da sunuyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den konuyla ilgili yazılı açıklama geldi:

''Geçmişte prim borcu bulunan ve emekli olmak isteyen çok sayıda esnafımız protokol sayesinde bankadan aldığı kredilerle prim borcunu yapılandırarak emekli olmuştu. Özellikle pandemi döneminde, TESK'in bu konudaki talebini dikkate alarak protokolün yeniden hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm yetkililere camiamız adına teşekkür ediyorum.''

Başkan Palandöken ayrıca açıklamasında, ''Bu protokolden faydalanmak isteyen esnaf ve sanatkarlarımız 1 Şubat'a kadar Sosyal Güvenlik Kurumu il müdürlüklerine başvuru yaparak alacakları 'Emekli olabilir' yazısıyla birlikte ilgili bankaların şubelerine müracaatta bulunarak emeklilik işlemlerini yapabilecekler.'' ifadelerini kullandı.

İmzalanan protokol ile emekli olmak isteyenlerin yapılandırılan sigorta prim borçlarının peşin ödeme için son tarih 31 Mart. Bu kişiler, aylık 1,6 faiz ve 36 ay vadeyle kredi kullanabilecek.

düşük faiz