Üsküdar Belediyesi halkın canını hiçe sayıyor

Üsküdar Belediyesi'nin festival adı altında Üsküdar sahili kaldırımına yasadışı kurduğu çelik konntruksion çadır halkın can güvenliğini tehlikeye atıyor.

Üsküdar Belediyesi halkın canını hiçe sayıyor

Aydınlık'tan Derya Derviş'in haberine göre, Üsküdar Belediyesinin, İlke Ajans işbirliği ile Sahaf Festivali yapmak için Üsküdar sahili kaldırımının tamamını kapsayacak şekilde 150 metre uzunluğunda çelik konstriksiyon çadır kurdu. Kurulan çadır tüm kaldırımı kapattığı için yayalar araç yolunu kullanmaya başladı.

Belediye Zabıta Müdürlüğü Yasaklar Yönetmeliğinde "umumun kullanımına mahsus yaya yolu, kaldırım gibi yerleri herhangi bir şekilde kapatmak, işgal etmek, gelip geçmeye zorluk çıkarmak yasaktır" ibaresi olmasına rağmen Üsküdar Belediyesi'nin sahil yolundaki kaldırımı tamamen işgal etmesi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Vatandaşlar "Üsküdar- Kız Kulesi arasında olan bu kaldırım oldukça yoğun kullanılmaktadır. Kurulan çadırdan dolayı trafik akışı yoğun olan yola inmekteyiz buda tehlike yaratmaktadır." dediler.

Konuyla ilgili olarak konuşan Üsküdar ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Nezih Küçükerden, "Bu uygulama tamamen kanunsuz ve hukuk dışıdır. İmar kanununa aykırıdır. Geçtiğimiz yıl aynı yerde iftar çadırı kuruldu ve yaptığımız hukuk mücadelesi ile çadırı kaldırtmıştık. Özellikle iş gidişi ve iş dönüşü sırasında burada insan seli oluşmakta. Kurulan bu ucube çadır ile yayaların geçişi engellenmekte ve yayalar araçların geçtiği yola girmeye zorlanmaktadır. Burada meydana gelecek olan bir faciadan bu çadırı kuranlar ve kurulmasına izin verenler olacaktır. Konu ile ilgili olarak hem Üsküdar hemde İBB Meclisi'nde soru önergesi vereceğim" dedi.

üsküdar belediyesi