Ricciardone: Türkiye, ABD ile birlikte çalışabilmeli

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Frnacis Ricciardone, Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili konuştu. Ricciardone, "Müttefiklerinizle dayanışma içinde olmanız, hem de demokrasinizi güçlendirmeniz gerekiyor. Tek çıkış yolu bu" dedi. Ricciardone, Türkiye'nin PYD konusunda ABD ile birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Ricciardone: Türkiye, ABD ile birlikte çalışabilmeli

Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Françis Ricciardone'den açıklama geldi.

Ricciardone, terör sorununu çözmenin ABD ile ilişkileri iyileştirmekten geçeceğini söyledi.Ricciardone, "Elbette terörizme karşı savunma sistemlerinizi güçlendirmeniz gerekecek ama hem müttefiklerinizle dayanışma içinde olmanız, hem de demokrasinizi güçlendirmeniz gerekiyor. Tek çıkış yolu bu." dedi.

Ricciardone, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gündeme getirdiği PYD-IŞİD-DHKP-C bağlantısına ise inanmadığını söyledi. Büyükelçi, "Ben kesinlikle onları böyle bir koalisyon içinde görmüyorum. Farklı motivasyonları olan farklı gruplar" dedi.

"ABD PYD’yi terör örgütü olarak tanımlamama noktasında çok kararlı mı?" sorusuna "kesinlikle" diye yanıt veren Ricciardone, Türkiye'ye PYD ile yakın çalışma tavsiyesinde bulundu. Ricciardone, "ABD nasıl PKK’yı terör örgütü olarak görüyorsa, Türkiye de Suriye Kürtleri konusunda ABD ile birlikte çalışabilmeli. Tüm bu noktalarda aynı sayfada olmamız lazım." ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr