Büyük Konser Şam'ı Salladı

Ankara ile Şam notalarla birbirine yakınlaştı. Bu kez protesto notasına değil müzik notasına basıldı. Vatan Partisi dostluğu yeniden canlandırmak için büyük bir başarıya imza attı. Türkiye'nin İlk kadın orkestra şefi İnci Özdil dün akşam Suriye'de Şam Devlet Senfoni Orkestrası'nı yönetti

Müzisyenler notalarıyla Ankara-Şam dostluğunda önemli bir adım attı. Vatan Partisi'nin girişimleriyle Suriye'nin Başkenti Şam'da tarihi bir konser düzenlendi.

Türk sanatçılarla Suriyeli sanatçılar buluştu. Türkiye'nin ilk kadın orkestra şefi İnci Özdil, Şam Devlet Senfoni Orkestrası'nı yönetti.

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi İnci Özdil'in yönettiği konserde, uluslararası trompet yarışmasında dünya ikincisi olan genç trompet sanatçımız Onurcan Çağatay da solist olarak yer aldı. Onur Çağatay da Vatan Partisi'nin gençlik kolları olan Öncü Gençlik yöneticisi...

Şam Devlet Senfoni Orkestrası üyeleri savaş başladığı günden bu güne Suriye'de vatanı için mücadele eden müzisyenlerden oluşuyor.

Konser, Türk melodilerini çağdaş müzikle buluşturan Türk Beşleri'nden besteci Ulvi Cemal Erkin'in Köçekçe eseri ile başladı.

Uluslararası trompet yarışmasında dünya ikincisi olan genç trompet sanatçısı ve Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Yönetim Kurulu üyesi Onurcan Çağatay da solist olarak yer aldı. Orkestra ve Çağatay Alexander Arutunian'ın Trompet Konçertosu'nu birlikte seslendirdi.

Konser, Beethowen'in 2'nci ve 7'nci konçertosu ile son buldu. Konserin bitiminde dakikalarca ayakta alkışlanan İnci Özdil gözyaşlarına hakim olamadı.

Ulusal Kanal'dan canlı yayınlanan konser Twitter'da "dostluk konseri Ulusal Kanal'da" Hashtag ile uzun süre gündem oldu.

Konsere Suriye Kültür Bakanlığı'ndan yetkililerin yanı sıra orkestra şefleri ve Suriye'de bulunan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yunus Soner konseri birlikte dinledi.

Suriye Ulusal Senfoni Orkestrası Mayestrosu Misak Bağbudaryan, konser sonunda şef İnci Özdil'e sunduğu çiçekle teşekkür etti.

ulusalkanal.com.tr