Altın son 1 ayın dibinde

'Hükümet kuruldu. Altın düşecek' paniği ile yatırımcı satışa geçince, altın fiyatlarındaki düşüş son bir ayın dip seviyesini gördü. Altında düşüşün Amerika'dan gelecek verilere göre süreceği tahmin ediliyor.

Altın son 1 ayın dibinde

Küçük yatırımcının, "Hükümet kuruldu. Altın düşecek" paniği ile başlattığı satış dalgası sonrası altın fiyatı düşmeye devam ediyor.

Altının ons fiyatı, 1.118 dolar ile son 1 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Şimdi para piyasaları ve altının seyri için gözler FED Başkanı'nın konuşmasında olacak. Türkiye saati ile akşam saatlerinde Amerikan Merkez Bankası Başkanı Yellen'in konuşmasında faiz sinyali vermesinin etkisi kendini aynı saatlerde para ve altın piyasasında gösterecek.

Aralık'ta FED'in faiz artırım sinyali altını 1100 dolara, tersi ise yine Aralık ayına kadar dalgalı seyirle 1132 dolara taşıyacak.

Ulusal Kanal'a açıklama yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, "ABD tarım dışı istihdam verileri olumlu gelirse altın düşer, olumsuz gelirse, tepki alımlarıyla 1145 dolara kadar çıkar" diyor.

Yıldırımtürk, FED'in faizi aralık ayında artıracağı görüşünü koruyor. Artırımın 0,25 puan olarak gerçekleşeceğini kaydeden Yıldırmtürken eş zamanlı olarak Türkiye'de altının bin dolara gerileyeceği tespitini yapıyor.

Yıldırımtürk, olası Başkanlık tartışmaları ile doların önce 2,90'a çıkacağını, tartışmaların devamında ise 3 lirayı geçeceğini belirtiyor. Yurtdışında ise FED'in faizi ileride de parça parça artırmaya devam edeceği mesajının doları daha da yukarıya taşıyacağı tespitini yapıyor.

ulusalkanal.com.tr