Çin Cumhurbaşkanı: Bu, kendinizi penceresiz bir odaya kapatmak gibidir

Davos Zirvesi başladı, ilk konuşan lider de Çin Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Xi Jinping oldu. Jinping, Amerika'ya "Sizinle para birimi ile savaşmayacağız" mesajı verdi.

Çin Cumhurbaşkanı: Bu, kendinizi penceresiz bir odaya kapatmak gibidir

Davos'ta toplanan Dünya Ekonomik Forumu başladı. Zirvenin ilk konuşmasını, bu toplantıya katılan ilk Çin Cumhurbaşkanı olan Xi Jinping (Şi Jinping) yaptı.

Xi, ekonomik küreselleşme birçok problem yaratmasına rağmen bundan vazgeçilemeyeceğini söyledi.

Özellikle batılı liderleri korumacı politikalar konusunda uyaran Xi, "Bu tür politikaları izlemek kendinizi penceresiz bir odaya kapatmak gibidir. Evet, yağmur ve soğuktan korunabilirsiniz, ancak aynı zamanda ışıktan ve havadan da mahrum kalırsınız" dedi.

Çin Cumhurbaşkanı, bir tür para birimi savaşı başlatarak Yuan'ın değerini düşürmeye ve bu yolla ticaretini geliştirmeye niyetli olmadığını da belirtti.

Xi, ekonomideki durağanlığa rağmen Çin ekonomisinin yüzde 6.7 oranında büyümesinin beklendiğini anlattı. Bu rakam mevcut durumda dünyadaki en yüksek büyüme rakamlarından biri.

Konuşması boyunca iklim değişikliğine de zaman zaman dikkat çeken Xi, "Ticaret savaşlarının kazananı olmaz" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr