TSK'dan açıklama: O teröristler etkisiz hale getirildi

Türk Silahı Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nın 152. gününde, 165 IŞİD terör örgütü hedefi vuruldu, 11 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK'dan açıklama: O teröristler etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, IŞİDbaşta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos 2016'da başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor.

Harekatın 152. gününde, bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla düzenlediği harekat, yoğun ateş desteğiyle devam etti.

Harekatta, tespit edilen 165 terör örgütü IŞİD hedefine atış yapılarak, örgüt mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçların bir kısmı imha edildi, bir kısmı ise kullanılamaz hale getirildi.

TSK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

TSK'dan Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtı” ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir.

22 Ocak 2017 günü saat 07.00’ye kadar meydana gelen gelişmeler:

Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, bölgedeki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı, karadan ve havadan yoğun ateş desteği ile devam etmektedir.

Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 165 DEAŞ TÖ hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak bölgedeki terörist grupların faaliyetleri baskı altına alınmış; DEAŞ TÖ mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlarından bir kısmı imha edilmiş, bir kısmı ise kullanılamaz hale getirilmiştir.

Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Bab bölgesinde tespit edilen 2 DEAŞ TÖ hedefine yönelik düzenlenen hava harekâtı sonucunda, 2 bombalı araç imha edilmiştir. (Video görüntüsü EK’tedir)

Koalisyon hava unsurları tarafından, Tadif güneydoğusunda tespit edilen DEAŞ TÖ unsurlarına yönelik icra edilen hava harekatı sonucunda, 1 DEAŞ TÖ mensubu yaralanmış, 1 top/obüs ve 1 bombalı araç imha edilmiştir.

Gün içinde, icra edilen harekât kapsamında tespiti yapılan 11 DEAŞ TÖ mensubu etkisiz hale getirilmiş, 2 DEAŞ TÖ mensubu ise yaralanmıştır.

DEAŞ TÖ’den temizlenen bölgelerde Muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 44 EYP imha edilmiş, harekâtın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 3088 EYP ve 43 mayın kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir. son dakika açıklaması geldi.

ulusalkanal.com.tr

türkiye tsk terörist ışid suriye Fırat Kalkanı Harekâtı