Çarşı davasında önemli gelişme

Gezi eylemlerinin ardından açılan Çarşı Davası'nda savcı mütaalasını açıkladı. Savcı hükümeti devirmeye teşebbüsle suçlanan 35 kişinin beraatini istedi. Mütalada sanıkların terör örgütü kurmak, yönetmek ve örgüte üye olmak suçlamalarından yargılanmalarını gerektirecek bir delilin olmadığı kaydedildi.

Çarşı davasında önemli gelişme

Çarşı Davası'nda savcı 35 kişinin beraatini istedi.

Gezi eylemlerine ilişkin davada savcı, Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın mensuplarının da aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında mütaalasını verdi. Sanıklara yöneltilen “terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, üye olmak” suçlamalarıyla ilgili bir delilin olmadığı belirtildi.

Sanıkların ne şekilde terör örgütü kurdukları, hangilerinin yönetici olduğu, ne tür yönetsel faaliyetlerde bulundukları, aralarındaki hiyerarşik yapı, görev dağılımının tespit edilemediği belirtildi. Savcı bu yöndeki suçlamalarla ilgili tüm sanıklar hakkında beraat istedi.

Mütalaada, 32 kişi hakkında “görevli memura görevini yaptırmamak için direnme” suçundan da dava açıldığı ancak iletişim tespit tutanaklarındaki konuşmaların tek başına delil oluşturamayacağı kaydedildi. Bu suçlamayla ilgili de beraat istendi.

Çarşı davası, 29 Aralık tarihine ertelendi.

ulusalkanal.com.tr