Jandarma Genel Komutanlığı'nda atama ve terfiler belirlendi

Jandarma Genel Komutanlığı'nda atama ve terfiler belirlendi. 21 general yeni görevine atandı. 28'i albay olmak üzere 35 il jandarma komutanının da görev yeri değiştirildi.

Jandarma Genel Komutanlığı'nda atama ve terfiler belirlendi

Jandarmada atama ve terfiler belli oldu.

Jandarma Genel Komutanlığı Personeli 2020 Yılı Atama ve Terfileri Resmi Gazete'de yayınlandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla yer alan kararlara göre, 5 albay tuğgeneralliğe, bir tuğgeneral de tümgeneralliğe terfi etti.

4 general ve 24 albay ise emekliliğe sevk edildi. 21 general yeni görevine atanırken, 28'i albay olmak üzere 35 il jandarma komutanının da görev yerleri değiştirildi.

İçişleri BakanlığıDenetleme ve Değerlendirme Başkanı Tümgeneral Halis Zafer Koç’un Jandarma Genel Komutan yardımcılığına atandığı bildirildi. Van Asayiş Kolordu Komutanlığına Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu getirildi. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına da ilk kez general rütbesi ile atama yapıldı.

Öte yandan Cumhurbaşkanının imzasıyla bir başka atama kararı da yayınlandı. Sahil Güvenlik Komutanlığında da bir albay tuğamiralliğe terfi ettirildi.

ulusal.com.tr

jandarma Jandarma Genel Komutanlığı