Hamas'ın şartlarına destek verildi

İsrail'in Filistin'e saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 649'a, yaralıların sayısı 4 bin 100'e yükseldi. Amerika güvenlik gerekçesiyle İsrail'e uçuşları durdurdu. Amerika'nın ardından, aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok ülke İsrail seferlerini iptal etti. Filistin Hükümeti, Mısır'a yeni bir ateşkes planı sundu, saldırıların durmasını, ablukanın kalkmasını ve sınırların açılmasını istedi. Birleşmiş Milletler'in bölgedeki ateşkes temasları sürüyor.

Hamas'ın şartlarına destek verildi

Uluslararası camia Filistin’de ateşkesin sağlanması için bir tarafta girişimlerde bulunurken; diğer yanda İsrail’in Filistin topraklarına yönelik bombardımanı yoğunlaşarak devam ediyor.

İsrail, Filistin'i sabahın erken saatlerinde vurmaya başladı.

İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri Han Yunus, Burie ve Refah kentlerini bombaladı. İsrail Gazze'ye giriş çıkışı kapattı. İsrail askerlerinin, ölü ve yaralıları çıkarmak için ambulans ve sivil savunma ekiplerinin bölgeye girmesine izin vermediği belirtildi.

Bölgedeki Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu yetkilileri Gazze'de her saat en az bir çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

7 Temmuz'dan bu yana düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 649'a, yaralıların sayısının da 4 bin 100'e ulaştı.

Ölen İsrail askerlerinin sayısı ise 29 olarak açıklandı. Son olarak İsrailli bir tank komutanının gece yarısı Filistinli bir keskin nişancı tarafından vurulduğu bildirildi.

Filistin Hükümeti, Mısır'a yeni bir ateşkes planı sundu. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Hamas'ın sunduğu ateşkes koşullarını desteklediklerini açıkladı. Abbas, saldırıların durdurulmasını, ablukanın kaldırılmasını ve sınırların açılmasını istedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ateşkes çabalarına destek için İsrail'e gitti. Kerry; Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşecek.

İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği toplantısında, İsrail'in saldırılarını durdurması, Refah Sınır Kapısı'nın açılması istendi. İran'da düzenlenen toplantıda ayrıca 25 Temmuz Cuma günü, İsrail saldırılarında şehit olan Filistinliler için dünya genelinde ortak yas ilan edildi.

Bölgedeki gerilim hava yolu trafiğinde de aksamalara yol açtı. Amerikan Federal Havacılık İdaresi, İsrail'in başkenyi Tel Aviv'deki Ben Gurion Uluslararası Havaalanı'na uçuşlarını güvenlik gerekçesiyle 24 saat yasakladı. Amerika'nın ardından aralarında Türkiye, Fransa, Almanya, Hollanda, Kanada'nın da olduğu birçok ülke İsrail'e havayolu seferlerini durdurdu.

ulusalkanal.com.tr

hamas