ABD'de S-400 paniği

ABD, Türkiye'ye yönelik S-400 tehditlerini sürdürüyor. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Matthew Palmer Türkiye'ye, "S-400 alımı nedeni ile yaptırım uygulama konusunu gözden geçirmeye devam ettiklerini" açıkladı. Palmer, Türkiye ve Rusya arasında gelişen işbirliğinin, ABD'de endişe yarattığını da belirtti, "anlaşmazlıkların şiddetlenmesi kaçınılmaz" dedi.

ABD'de S-400 paniği

ABD ve Türkiye arasındaki S-400 gerginliği sürüyor. Washington tehditleri yineledi. ABD Dışişleri'nden "yaptırım" mesajı geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmer, Alman Marshall Fonu'nun toplantısında konuştu. .

Türkiye'ye S-400'ler nedeni ile yaptırım uygulama olasılığının gözden geçirildiğini söyleyen Palmer, "Bu sürecin olası sonuçlarını açıklayamam" dedi.

ABD yönetimi, gelişen Türk-Rus ittifakından da endişe duyuyor. Palmer, endişenin esasen, Rusya'dan askeri teçhizat alımı ile ilgili olduğunu söyledi. "Bu bir NATO müttefiki için yersiz" diye konuştu.

Palmer, Türkiye ve Rusya arasındaki işbirliğinin, ABD ve Türkiye arasındaki anlaşmazlıkları kaçınılmaz olarak şiddetlendireceğini de söyledi.

ulusal.com.tr

abd s400