Kara Kuvvetleri 2224 yaşında

Türk Ordusu'nun temelini oluşturan Türk Kara Kuvvetleri, kuruluşunun 2 bin 224'üncü yıl dönümü kutluyor. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle, Kara Kuvvetleri'ni anlatan bir video yayınlandı. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de bir mesaj yayımladı.

Kara Kuvvetleri 2224 yaşında

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin temelini oluşturan Türk Kara Kuvvetleri kuruluşunun 2 bin 224'üncü yıl dönümü kutluyor.

Kara Kuvvetlerinin kuruluş yılı, Türklerin temel ordu teşkilatlanma sistemi olan 10'luk sistemin kurucusu Mete Han'ın tahta çıktığı Milattan Önce 209 olarak kabul ediliyor. 2 bin 224'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bir video klip hazırlatıldı. Videoda Kara Kuvvetleri'nin üstün yetenekleri anlatılıyor.

Klibin müziklerini ünlü müzisyen Can Atilla yaptı. Klipte Türk Kara Kuvvetlerinin tarihindeki dönüm noktaları, yetenekleri ile çeşitli ülkelerdeki barışı destekleme faaliyetleri ve gelecek projeksiyonuna yer verildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de Türk Kara Kuvvetleri'nin 2 bin 224'üncü yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın bölgenin ve NATO’nun en modern ve güçlü kuvvetlerinden biri olmak için çalıştığı ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

türk ordusu genelkurmay başkanı