ABD'yi kendi belgesi yalanlıyor! İşte PYD raporu

Amerika'nın PYD'yi terör örgütü görmeme siyaseti kendisine ait resmi istihbarat raporlarıyla çelişiyor. ABD'nin Ulusal Terörle Mücadele Merkezi’nin 2013 tarihli resmi bir belgesinde PYD için "PKK'nın Suriye kolu" ifadesi yer alıyor.

ABD'yi kendi belgesi yalanlıyor! İşte PYD raporu

Ankara'da gizli servislerin yönlendirmesiyle bombalı saldırı düzenleyen PYD'yi terör örgütü olarak görmeyen Amerika'nın kendi resmi raporlarıyla çeliştiği ortaya çıktı.

ABD hükümetinin terörle ilgili elde ettiği tüm istihbaratı bir araya getiren ve analiz eden ana kuruluşu Ulusal Terörle Mücadele Merkezi’nin internet sitesindeki bir belge PKK-PYD ilişkisini ortaya koyuyor. PKK'dan daha önceki ismi KGK olarak bahsedilen 2013 tarihli metinde "Kuzey Irak’taki kalesine ek olarak, KGK’nın Suriye kolu olan PYD, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye sınırı boyunca Kürt bölgelerinde kontrol sağlayarak varlığını artırdı." ifadeleri geçiyor. Bu durumun aynı zamanda Türkiye’ye yönelik tehdidin yükselmesi endişesini doğurduğunun altı çiziliyor.

Raporda PKK için "Irak’ın kuzeyi ve Türkiye’nin güneydoğusunda faaliyet gösteren ayrılıkçı bir grup” tespiti yapılıyor. Örgütün 1984’te silahlı şiddet eylemlerine başladığı kaydedilen raporda, bu eylemler nedeniyle 45 bin kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor.

Öte yandan 2013 yılında yayımlanan belgede PYD’nin PKK'nın Suriye kolu olduğuna ilişkin ifade yer alırken, 2014 ile 2015 yıllarına ait belgelerde bu ifadeler kullanılmıyor.

ulusalkanal.com.tr

abd