10'ar yıl hapisleri isteniyor!

30 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Kâğıthane'de hile yaptıkları belirtilen 22 sandık başkanı ile ilgili soruşturmanın detayları ortaya çıktı. İddianame'de 4 bin oyu AKP'ye kaydırdıkları suçlamasıyla haklarında 10'ar yıl hapis cezası istenen sanıkların, oy hırsızlığında uyguladıkları yöntemlere de yer verildi.

10'ar yıl hapisleri isteniyor!

İstanbul Kâğıthane'de 30 Mart yerel seçimlerinde hile yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmanın detayları ortaya çıktı.

Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamelere göre, sandık sonuçlarının işlendiği birleştirme tutanaklarında CHP, MHP ve HDP'nin oyları rakamlarla oynanarak AKP'ye kaydırıldı.

İddianamelerde oy hırsızlığında uygulanan yöntemler örneklerle anlatıldı. Bilirkişi raporuna göre bir tutanakta AKP'nin oy sayısı 121'di. Ancak birleştirme pusulasında bu sayı 221'e yükseltildi. Yazıyla yüz sayısının 'iki' ilave edildi, rakamsal değer ise kalemle değiştirildi. Başka bir sandıkta AKP'nin 99 olan oy sayısı, başına 1 eklenerek 199'a çıkarıldı. Bu yöntemlerle Kâğıthane'de 4 bine yakın oy AKP'ye kaydırıldı.

22 sandık başkanı arasında Kâğıthane Belediyesi'nde çalışanların olması dikkat çekerken, savcılığın talebi üzerine zanlılar hakkında 3 ayrı suçtan 10'ar yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Sanıklar; resmi evrakta sahtecilik, oy verme sonucuna tesir etmek ve görevi kötüye kullanmakla suçlanıyorlar.

ulusalkanal.com.tr