Türel'e sendika şoku

AKP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediyedeki işten çıkarma operasyonunda sendika engeline takıldı. Başkanlığa gelir gelmez 700'e yakın işçiyi çıkaran Türel, ALDAŞ'ta çalışan elektrik ve inşaat işçilerine dokunamadı. Toplu sözleşme güvencesi olan işçiler, işsiz kalmaktan kurtuldu.

Antalya'da 30 Mart yerel seçimlerinin ardından işçi kıyımıyla gündeme gelen AKP'li Büyükşehir Belesiyesi bu kez umduğunu bulamadı.

AKP'ye geçen belediyede bugüne kadar 700'e yakın kişi işten çıkarıldı, yüzlercesi de farklı yerlere tayin edildi. Belediyenin hedefinde bu defa ALDAŞ çalışanları vardı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.

Çünkü çalışanların hakları önceki Belediye Başkanı Mustafa Akaydın yönetimi ve Genel-İş sendikası arasında imzalanan toplu sözleşme ile güvence altına alınmıştı.

Hal böyle olunca Belediye Başkanı Menderes Türel çareyi yandaş gazetesi aracılığıyla toplu sözleşmeyi karalamakta buldu. Türel'in maddi destek sağladığı gazetede, toplu sözleşmeyi hedef alan haberler yer aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Genel İş Bölge Temsilcisi Cemal Aybar, sendikanın önemine değindi.

Haber-Kamera: Devrim Dönmez Koçak

ulusalkanal.com.tr

AKP menderes türel antalya büyükşehir belediye başkanı çıkartıldı