Mehmetçik imdada böyle yetişti

Mehmetçik imdada böyle yetişti

MEHMETÇİK, Hakkari Çukurca İlçesinde doğum sancıları tutan bir kadını, PKK'lı teröristlerin patlayıcılarla yollarını kestiği bir ortamdan helikopterle hastaneye yetiştirdi.

Yollar kapalı, trofalar yakılmış, elektrik direkleri devrilmiş. Köprüler havaya uçurulmuş.

Yer Hakkari'nin Çukurca ilçesi..

Yurtiçinde ve dışında ağır yaralar alan bölücü terör örgütü, dün akşamüzeri Çukurca'da bir kez daha ortaya çıktı. PKK'lılar Şine Köprüsü'nde ortalığı savaş alanına çevirdi. Ortaya işte bu görüntü çıktı.

Hastası olan vatandaşlar ise adeta kapana kasılmış gibi çaresiz kalakaldı. Olayların şiddetlendiği saatlerde 22 yaşındaki Lahican Kaçar adlı hamile kadının doğum sancısı tuttu. PKK'nın mağdur ettiği Hakkarili vatandaşın imdadına mehmetçik yetişti.

Doğum riskli olduğu için Kaçar'ın Hakkari Devlet Hastahanesi'ne sevki yapıldı. Elektrikler kesik ve yollar kapalı olunca devreye TSK girdi.

Bölge halkı, askeri yetkililere ulaşarak yardım istedi. O sırada bölgede operasyonlar yürüten ve sıcak çatışma içinde bulunan mehmetçik, nefes kesen bir operasyona imza attı.

Hamile kadını hastaneye yetiştirebilmek için derhal askeri helikopter görevlendirildi. Hamile kadını alan helikopter PKK'nın taciz ateşiyle karşı karşıya kaldı. Hamile kadını koruymaya alan mehmetçik teröristlere anında karşılık verdi.

Çatışma sonrası teröristler bölgeden uzaklaşırken, zamana karşı yarışan mehmetçik, sedye ile taşıdığı Kaçar'ı hastaneye vaktinde ulaştırmayı başardı.

Kaçar, operasyonun ardından sağlıklı doğan bebeğini kucağına almanın mutluluğunu yaşadı.

Yerel askeri kaynaklar "Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman içinden geldiği, yetiştiği milletine hizmet etmekte kararlı. Hiçbir tehdit TSK’yı bundan geri koyamayacak. Bölge halkı bunu çok iyi biliyor; seslendiremeseler de gözlerindeki TSK’ya karşı duydukları sevgi ve muhabbet bunun en güzel ispatı" ifalerini kullandı.

İşte o fotoğraflar

mehmetçik