7 terörist etkisiz hale getirildi

Bölücü terör örgütü PKK, hem yurt içinde hem yurt dışında büyük yara aldı. Operasyonlarda toplam 7 PKK’lı öldürüldü. Tunceli ve Ağrı’da ise arananlar listesine çizik atıldı.

7 terörist etkisiz hale getirildi

Karadan ve havadan terör örgütü PKK kıskaca alındı. F-16’lar bomba yağdırdı, jandarma teröristlere nefes aldırmadı.

Operasyonların ilk adresi Adıyaman oldu. İl Jandarma Komutanlığı Özel Harekat birlikleri kırsalda operasyon yürüttü. Havadan da helikopter destek verdi. Teröristlerle sıcak temas sağlandı. 3 PKK’lı öldürüldü.

Tunceli’de etkisiz hale getirilen 3 teröristten birinin gri listede olduğu ortaya çıktı. Mahsum kod adlı Mehmet Fatih Demir’in 500 bin liraya kadar ödülle arandığı bildirildi. Terörist, 2016'da Jandarma Uzman Çavuş Murat Durmaz’ın şehit olduğu saldırıda yer almıştı.

Ağrı'nın Doğubayazıt kırsalında öldürülen teröristlerin de kimlik tespit çalışmaları tamamlandı. Öldürülen 3 teröristten birinin "Piro Serhat" kod adlı Özer İnce olduğu belirlendi. Gri listedeki PKK’lı, sözde Ağrı Dağı grup sorumlusuydu.

F-16'lar, Irak'ın kuzeyindeki teröristler için havalandı. Hakurk, Zap ve Haftanin bölgelerinde keşif ve gözetleme vasıtalarıyla bir grup PKK'lı tespit edildi. 4 terörist, hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.

Suriye'nin kuzeyinde Barış Pınarı bölgesinde ise tuzaklı bombaların imhası için çalışma yürütüldü.

PKK tarafından sivilleri hedef alacak ve azami zayiat verdirecek şekilde hazırlanmış bomba imha edildi.

Yine Barış Pınarı bölgesinin güneyinde saldırı hazırlığında olan PKK'lılar komandoların müdahalesiyle kaçtı. Teröristlere ait bölgede bıraktıkları silahlar ele geçirildi.

msb içişleri bakanlığı Adıyaman