Türkmenler isyanda

IŞİD terörünün hedefindeki Türkmenler, gelişmelere sessiz kalan AKP hükümetine tepkili. Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşad Salihi, "Biz Türkiye'yi mukaddes bilirdik. Şimdi ise para, petrol ve ticaretten başka bir şey ifade etmiyor" dedi.

Türkmenler isyanda

Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşad Salihi, Irak'taki Türkmenler'in durumuna sessiz kalan AKP hükümetine tepki gösterdi.

Hürriyet'e konuşan Salihi, "Biz Türkiye'yi mukaddes bilirdik. Şimdi ise para, petrol ve ticaretten başka bir şey ifade etmiyor" dedi.

Salihi, "Kaderimize bırakıldık" dedi, ancak Türkmenler'e dayatılan emrivaki siyaseti kesinlikle kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Salihi, "Türkiye’nin Türkmenlere daha yakın olması gerekirdi. Türkiye herkese eşit mesafede durdu, yeterince desteklenmemiz gerekirdi" ifadelerini kullandı. Irak Türkmen Cephesi Başkanı, "Türkiye’nin manevi gücü olmazsa Türkmenler burada bir an bile yaşayamaz" dedi.

Türkmen şehirlerinin hedef haline getirildiğini belirten Erşad Salihi, bölgede var olabilmek için Türkmen silahlı gücüne ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Erşad Salihi, "Diğer tüm grupların milis güçleri var. Silahımız olmadığı için zorluklar yaşıyoruz. Kesinlikle biz de silahlı bir güç kurma kararlığındayız. İnsanlar kendini savunmak mecburiyetinde" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Türkmen erşad salihi