İran'dan yumuşama mesajları

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'den Suudi Arabistan ile yaşadıkları gerilimi yumuşatacak bir açıklama geldi. Ülkesinde Suudi Arabistan misyonlarına saldıranlardan hesap sorma sözü veren Ruhani, Riyad'a da "Yanlış yoldan dönün. Bölgede istikrar istiyoruz" mesajını iletti.

İran'dan yumuşama mesajları

Tahran'dan İran-Suudi Arabistan krizine yönelik yumuşama sinyalleri geldi.

Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suudi Arabistan'ın diplomatik misyonlarına ülkesinde yapılan saldırıları "yasal olmayan yanlış bir hareket" olarak nitelendirdi.

Ruhani bu kişileri suçlu olarak gördüklerini belirterek "Yargıdan ivedilikle konuyu ele alıp incelemesini talep ediyorum" dedi.

Diplomatik misyon binalarının dokunulmazlık hakkına sahip olduğunu kaydeden Ruhani, "Ülkemizdeki bu misyonlara yapılmış bir saldırı, İran İslam Cumhuriyeti'nin itibarına yapılmış bir saldırıdır" diye konuştu.

Riyad yönetimine de seslenen Ruhani, "Suudi Arabistan yönetiminin yanlış yoldan geri dönmesini istiyorum. Tüm bölge ülkeleri ile dostluk kurmak ve bölgede istikrarın sağlanması İran'ın ana isteğidir" dedi.

ulusalkanal.com.tr

iran suudi arabistan hasan Ruhani