16 yaşında madene girdiği ortaya çıktı

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Cemal Yıldız'ın, 16 yaşında madene girdiği ortaya çıktı. Skandalı ortaya çıkaran ise Cemal'in 3 yıl önce sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım oldu.

Cemal Yıldız... Türkiye'nin en büyük maden faciasında hayatını kaybeden yüzlerce emekçiden sadece biri. Onu diğerlerinden ayıran, yaşının çok küçük olmasıydı.

Cemal Yıldız'ın dayısı, facianın ertesi günü, yeğenin 15 yaşında hayatını kaybettiğini söyledi. Ancak bu iddia hem hükümet hem de maden firması tarafından yalanlandı.

Faciayla ilgili açıklama yapmak için kameraların karşısına geçen Soma Kömür İşletmeleri yönetimi, gazetecilere gösterdiği nüfus cüzdanı fotokopisiyle, Cemal Yıldız'ın 19 yaşında olduğunu öne sürdü. Ancak genç madencinin daha 16 yaşındayken işe alındığı ortaya çıktı.

Skandalı ortaya çıkaran ise Cemal Yıldız'ın Facebook hesabından yaptığı bir paylaşım oldu. Yıldız, 9 Kasım 2011'de yaptığı paylaşımda "Soma kömürleri" diyor. "Ne iş cemo?" diye soran bir arkadaşına da "maden ocana abi işe başladm" cevabını veriyor. Bu yazışmalar yapıldığında da Cemal daha 16 yaşındaydı.

ulusalkanal.com.tr