Usta sanatçıya büyük vefasızlık

Vefasızlığın son örneği Antalya'da yaşandı. Usta gazeteci Fikret Otyam'ın adının verildiği Sanat Galerisi'nden adı değiştirilmek isteniyor. Otyam'ın adının yerini ise Ahi Evran Müzesi ve Kültür Sanat Galerisi olması planlanıyor. Fikret Otyam isminin kaldırılma girişimine Antalya'dan tepkiler geldi.

Fikret Otyam yaşarken verildi bu karar. 3 yıl önce Mustafa Akaydın'ın Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı döneminde alınan bu karar AKP'li Blediye tarafından kaldırılıdı.

AKP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından içerisinde sanat galerisinin de bulunduğu 6 dükkan ve 1 kafeterya, bedelsiz olarak bedelsiz olarak Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne törenle 10 yıllığına devredildi.

Törende galerinin Ahi Devran Müzesi ve Kültür Sanat Galerisi'ne dönüştürüleceği, müzede kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere yer verileceği, ahilik kültürü ile ilgili fotoğrafların sergileneceği açıklandı.

AKP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e Fikret Otyam Sanat Galerisi'nin ne olacağı ile ilgili gelen bir soru üzerine, topu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne attı.

Zanaat ve sanatın iç içe geçtiği ve bir vefa örneği olan Fikret Otyam Sanat Galerisi’nin adının değiştirilmesine ilk tepki Vatan Partisi'nden geldi. Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Ahmet Özbay, Otyam'ın Türk milletinin birliğinin simgesi olduğuna dikkat çekti, kararın derhal geri çekilmesini istedi.

Özbay, karar düzeltilmezse Vatan Partisi'nin her türlü mücadelede kararlı olduğunu vurguladı.

Mustafa Akaydın Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Usta Gazetecinin adına açtığı Galeri'nin Ahi Evran Müzesi ve Kültür Sanat Galerisi'ne dönüştürülmesini değerlendirdi, Menderes Türel'in aldığı kararı eleştirdi.

Kendisinin Belediye Başkanlığı döneminde kente kazandırdığı ne varsa, Başkan Türel'in onları yok ettiğini savunan Akaydın, Fikret Otyam Sanat Galerisi'nden sonra sırada İsmet İnönü Parkı'nın ve Uğur Mumcu Meydanın da olabileceğine dikkat çekti.

Akaydın, Antalya'nın ve Türkiye'nin büyük bir değeri olan Otyam için tüm yurttaşları kendi kültürüne ve değerine sahip çıkmaya çağırdı.

Haber: Devrim Dönmez Koçak

Kamera: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr