KPSS soruşturmasında yeni dalga

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda usulsüzlük iddialarıyla ilgili yeni gözaltılar yapıldı. Ankara merkezli, 21 ilde eş zamanlı başlatılan operasyonlarda, 38 kişi gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan 40 kişi daha var.

KPSS soruşturmasında yeni dalga

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2010 yılı KPSS ile ilgili soruşturma yürüten savcı Yücel Erkman'ın talimatıyla, ikinci dalga operasyonun düğmesine bastı. 21 ilde eş zamanlı yapılan ikinci dalga operasyonda, haklarında yakalama kararı olan 78 kişiden 38'si gözaltına alındı. 5 kişinin ise yurt dışında olduğu belirtildi.

Ankara'da gözaltına alınanlar Adli Tıp'ta sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Şüphelilerin çoğunun tespit edilen adreslerinde bulunamadığı, gözaltına alınanlar arasında sınavda kopya çekenlerin olduğu iddia edildi.

Soruşturma kapsamında 23 Mart'ta 14 ili kapsayan ilk dalga operasyonlarda 62 kişi gözaltına alınmıştı. Bu zanlılardan 32'si tutuklanmış, 30'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Savcı Yücel Erkman, daha önce soruşturmayı yürüten eski Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan hakkında 'delil niteliği taşıyan sınav kitapçıklarının imha edildiği' gerekçesiyle Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Öte yandan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, KPSS soruşturması ile ilgili açıklama yaptı. Canikli, "paralel terör örgütünün hakim olmayı amaçladığı tüm sınavların mercek altına alınması gerekiyor" dedi.

ulusalkanal.com.tr

operasyon kpss