“Barzani Kürtlük nedir bilmez herkes Barzani'yi kullanır“

Abdullah Öcalan'ın açılım sürecinde birlikte çalıştığı Şivan Perver ve Mesud Barzani için söylediği çarpıcı sözleri Aydınlık gazetesi sayfalarına taşıdı. İmralı'daki Öcalan, Perver için "kendini Kürt önderi diye yutturuyor, Barzani için "Kürtlük nedir bilmez" diyor. Daha dikkat çekici olan nokta ise Öcalan "MHP ile işbirliği yapmayı" teklif etmiş.

“Barzani Kürtlük nedir bilmez herkes Barzani'yi kullanır“

Aydınlık gazetesinin İmralı'daki Öcalan yazı dizisi açılım cephesini sarsacak bilgileri ortaya çıkardı.

“İşte bu Barzani ve Talabani’nin nefes alamaz duruma getirilmesidir. Türkiye’nin on yıldır, yirmi yıldır yapamadığını biz yapacağız diyorum. Bunlar Talabani’yi büyük ihtimalle kullanacaklar. Barzani zaten şeydir. Mahalli bey gibidir. Onu herkes kullanır, Saddam kullanır, şu kullanır. Yani orada İsrail’in de etkisi gelişebilir diyorum”

Öcalan açılım sürecine açıktan dahil olan Barzani ve Şivan Perver ile ilgili ilginç açıklamalarda bulunuyor.

“Bu Barzani de dâhil, şöyle bir Kürtlük nedir deseniz bir mektup yazacak yetenekleri yoktur. Dolayısı ile bu olanlar ne kadar Kürt isyanı sayılabilir. Bu önemli bir soru işaretidir. İsyanlar aslında İngiltere’nin bölgeye girmesi ile etkinlik ve misyoner çalışmalarıdır.Bu Şivan için söyledim. Basit bir türkü söylüyor, kendisini Humeyni yerine koyuyor. İşte bu Şivan olayı öyledir. Uzun süre türkü söyleyerek kendisini bir Kürt önderi olarak yutturmak istiyor”

Öcalan'ın İmralı'daki beyanlarında Erbil'i almayı teklif ediyor.

“Talabani ve Barzani tekelini kırmayı da küçümsemeyin çünkü arkalarında büyük güçler var. Onlara lütfen inanmayın. Bunları nefes aldıramaz bir biçimde Türkiye’ye bağlarız. Onun için Erbil planını söyledim. Biraz daha o şehirlerde de ağırlığı oturtursak, Türkmenlerle birlikte iç içe olursak bunlar köpek gibi bağlanırlar”

İmralı'daki Öcalan'ın MHP ile işbirliği yapmayı gündeme getirdiği ortaya çıktı.

“Irak Türkmenlerinden benim bir sürü dostum vardır. Dilleri de Kürtçe ile çok iç içedir. Yani işte şimdi MHP iş yapmak istiyorsa gelsin bizimle orada yapsın. Yani gelsin beraber yapalım”

ulusalkanal.com.tr