Altın çağını yaşayan Türk yargısı darbecilere ceza yağdırdı

Altın çağını yaşayan Türk yargısı ABD destekli FETÖ'cü darbecilere ceza yağdırdı. 15 Temmuz darbe girişiminin karargâhı Akıncı Üssü davasında karar açıklandı. Darbe girişimini Akıncı'dan yöneten örgütün sivil imamları ile Ankara'yı bombalayan pilotlar 79’ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Aynı sanıklar ayrıca 3'er bin yıl hapis cezası aldı. 475 sanıklı davada FETÖ lideri Fetullah Gülen, ile birlikte 6 firari sanığın dosyası ayrıldı.

Altın çağını yaşayan Türk yargısı darbecilere ceza yağdırdı

FETÖ'cü darbe girişimine ilişkin açılan bir kritik dava daha sona erdi. Altın dönemini yaşayan Türk yargısı, ABD destekli FETÖ’nün yargılandığı darbe davasında ceza yağdırdı.

Örgütün sivil imamları ile darbeci askerlerin birlikte yargılandığı davada 365’i tutuklu 475 sanık yer aldı. 2017 yılında başlayan dava 515 celse sürdü.

Mahkeme heyeti FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve sivil imam Adil Öksüz'ün de arasında bulunduğu 6 firari sanığın dosyasının ayrılmasını kararlaştırdı. 19 sanık “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Cumhurbaşkanı'na suikast" ve "kasten öldürme" suçlarından 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.

Bu sanıklar arasında örgütün sivil imamları Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş yer aldı. Sivil imamların yanı sıra Meclis, TÜRKSAT ve Özel Harekat Başkanlığı'nı bombalayan pilotlarla birlikte bombalanmasını emreden eski Yarbay Hakan Karakuş'a da 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Bu 19 sanık, “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” gibi suçlardan da toplam 3 bin 901 yıl 6'şar ay hapis cezasına mahkum edildi.

Başkenti vuran pilotlara yakıt desteği sağlayan eski İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van da o isimler arasındaydı. Van, darbe girişiminin başarısız olmasının hemen ardından ABD’den sığınma talep etmişti.

Davada yargılanan 70 sanık beraat ederken geriye kalanlar da 300'ü aşkın kişi çeşitli suçlardan cezalar aldı. Üst sınırdan ceza veren mahkeme heyeti, sanıklar hakkında takdir indirimi uygulamadı.

Öte yandan duruşma bitiminde Ak PartiAnkaraMilletvekili Asuman Erdoğan ve bazı partililer bir açıklama yaptı. Erdoğan, adil yargılama ve FETÖ ile mücadelede kararlılık vurgusu yaptı.

ulusal.com.tr

abd ankara fetö ak parti cumhurbaşkanı milletvekili darbe fettullah gülen