100’ü aşkın kurumu özelleştirmeyi hedefleyen madde tasarıdan çıkartıldı

AKP 100’ü aşkın kamu kurum ve kuruluşunu özelleştirmeyi hedefleyen maddeyi torba tasarıdan çekti. Hakkari ve Şırnak'ın il statüsünden çıkarılması ile terör suçu nedeniyle görevden uzaklaştırılan belediye başkanının yerine atama yapılmasına ilişkin düzenlemeler de tasarı metninden çıkarıldı.

100’ü aşkın kurumu özelleştirmeyi hedefleyen madde tasarıdan çıkartıldı

AKP devlet bütçesine önemli katkılar sunan 100’ü aşkın kamu kurumunu özelleştirmeyi hedefleyen maddeyi torba tasarıdan geri çekti.

Geri çekilen madde, 100’den fazla kamu kurum ve kuruluşunun varlık ve ticari hisselerini özelleştirme idaresine devretmeyi hedefliyordu.

Torba tasarıdan Hakkari ve Şırnak'ın il statüsünden çıkarılmasını sağlayacak madde de çıkartıldı. Tasarı metninden çıkarılan maddeler arasında terör suçu nedeniyle görevden uzaklaştırılan belediye başkanının İçişleri Bakanı ve vali tarafından görevlendirme yapılmasına ilişkin düzenleme de var.

80 maddesi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen tasarının tümü üzerindeki görüşmeler ise bugün yapılıyor.

Kabul edilen maddelere göre şehit eş veya çocukları, şehidin eş ve çocuğunun bulunmaması halinde ise anne veya babası ÖTV ödemeksizin araç alabilecek, ticari araçların yenilenmesinde vergi teşviki getirilecek.

Aile hekimlerinin asgari 8 saat nöbet tutma mecburiyeti kaldırılacak. Aile hekimlerine ve aile sağlığı elemanlarına, haftalık çalışma süresi ve mesai saatleri dışında nöbet verilecek.

Yurt dışında tabiplik veya tıpta uzmanlık eğitimini tamamlayan doktorlar, 6 ay içinde Türkiye'ye dönmek ve en az 3 yıl süreyle çalışmak şartıyla mecburi hizmetten muaf tutulacak.

Tasarıya kurucu vakıflarına kayyum atanan vakıf yükseköğretim kurumlarının faaliyet izni, YÖK'ün teklifi ve Bakanlar Kurulunun kararı ile kaldırılacak.

ulusalkanal.com.tr