Yürek sızlatan görüntü!

Türkiye'nin her köşesinde görmeye alıştığımız, artık kanıksadığımız bir dramın görüntüsünü. Açlık ve sefaletin görüntüsü... İşte Gaziantep'te kameralara yansıyan o anlar...

Çöp kutusunun içine doğru eğiliyor, poşetleri kurcalıyor, bulduğu kavun karpuz artıklarını yiyerek karnını doyurmaya çalışıyor. Çöp kutusunun kapağını da kendisine siper ediyor.

Ürkek gözlerle etrafı süzüyor, kimseye belli etmeden çöpten çıkardıklarıyla karnını doyuruyor.

22 yaşında... Adı Amira... Çocuk yaşta önce gelin, ardından da anne olmuş... Biri 3 yaşında erkek diğeri 6 yaşında bir kız çocuğu var.

Suriye’de yaşananlardan dolayı Türkiye’ye gelen 2 milyon Suriyeli'den sadece biri. Kocasını çatışmalarda kaybetmiş. Gaziantep'de çocuklarıyla birlikte yaşam mücadelesi veriyor.

Bir baraka da yaşıyor. Tabii adına yaşamak denirse. Çocuklarını diğer Suriyelilere emanet edip sokaklara düşüyor. Dilencilik yapıyor. Acıkınca soluğu çöp konteynırlarında alıyor.

Gaziantep halkının verdiği 3-5 kuruşu kendi için harcamıyor. Harcayamıyor... O parayı çocuklarına ayırıyor. Onlara dondurma, çikolata ve yemek alıyor. Kendi karnını ise çöpten çıkardığı artıklarla doyurmaya çalışıyor.

ulusalkanal.com.tr

suriye ekmek çöp kutusu