Seçim sonuçlarında gözler YSK'ya çevrildi

31 Mart yerel seçimleri için yapılan itirazların il seçim kurulları süreci tamamlandı. Artık gözler 8 Nisan'dan itibaren Yüksek Seçim Kurulu'nda olacak. 3 gün itiraz başvurusu alacak olan YSK, başvuruları en geç 13 Nisan'da sonuçlandıracak. Bu arada AKP, İstanbul'un bütün ilçelerinde oyların yeniden sayılması için YSK'ya başvurma kararı aldı

Oy verme işlemleri tamamlandı. İtirazlar içinse artık son viraja girildi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun takvimine göre 5 Nisan'da itiraz başvurularını alan il seçim kurulları 7 Nisan saat 17 itibariyle bunları sonuçlandırdı.

8 Nisan'dan itibaren gözler Yüksek Seçim Kurulu'nda olacak.

YSK, 8, 9 ve 10 Nisan tarihlerinde seçimle ilgili başvuruları alacak. Bu başvuruları 11, 12 ve 13 Nisan'da sonuçlandıracak. YSK'nın kararları kesin hükmünde olacak.

Daha önce Ankara ve İstanbul'da bazı sandıklar için önce ilçe ardından ise il seçim kurullarına başvurmuştu. İstediği sonucu alamayan AKP şimdi de İstanbul'un bütün ilçelerinde oyların yeniden sayılması için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru yapacak.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, açıklamalarda bulunduğu sırada İstanbul'daki oy farkının 16 bin 442 olduğunu söyledi.

Yavuz, geçersiz oylar ve diğer tartışmalı hususlarda organize suç işlendiğini iddia etti.

seçim ysk yerel seçim sonuçlar