Elektronik kelepçe 81 ilde yaygınlaştırılacak

İlk adım 17 Aralık'ta atıldı. Kadına yönelik şiddete karşı peş peşe genelgeler yayımlandı. Son değişikliklerle uygulamalarda yaşanan aksaklıkların giderilmesi hedefleniyor. Peki, uzmanlara göre genelge yeterli mi? İşte bu sorunun yanıtı...

Elektronik kelepçe 81 ilde yaygınlaştırılacak

''Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi'' 81 ilde bütün kolluk kuvvetlerine gönderildi. Yeni genelge ile şiddet mağdurlarının uygulamada yaşadığı aksaklıkların giderilmesi hedefleniyor.

Yayımlanan genelgenin öne çıkan maddelerinden biri de Elektronik kelepçe uygulaması. Şiddet failleri için şuan 15 ilde uygulanan "Elektronik Kelepçe" 81 ilde yaygınlaştırılacak. Avukat Nuriye Kadan, genelgeyi değerlendirdi.

Ceren Özdemir'in katili cezaevinden izinli çıkarak cinayeti işlemişti. Kadan, yayımlanan genelgenin son zamanlarda yaşanan kadın cinayetlerinin yansıması olduğunu söyledi.

Genelgeye göre 6284 sayılı Kanun kapsamında yürütülen tüm işlemler için sadece kadına şiddet konusunda uzmanlaşan birimler kurulacak. 500 bin kolluk personeli de kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda hizmet içi eğitim alacak.

Belediye Kanununa göre Büyükşehir Belediyeleri ile nüfusu 100 binin üstü olan ilçelerde kadın sığınma evlerinin açılması gerekiyor. İçişleri Bakanlığı müfettişlerince belediyeler de denetlenecek.

Şiddetin temelinde eşitsizlik olduğunu söyleyen Nuriye Kadan, "Şiddetin cesaret bulamayacağı bir toplum yaratmalıyız." dedi.

ulusal.com.tr