Davutoğlu: İstifa için henüz karar vermedim, karar aşamasındayım

Başbakan Ahmet Davutoğlu istifa mı edecek? Ankara kulislerinde bu soru konuşuyor. Davutoğlu'nın grup konuşması "istifa" olarak yorumlandı. Konu AKP MYK toplantısında da gündeme geldi. “İstifa mı edeceksiniz?” sorusuna Davutoğlu’nun, "Henüz karar vermedim, karar aşamasındayım" dediği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Davutoğlu arasında yarın yapılacak "Devlet günü" zirvesinin de bugüne alınması dikkat çekti. Şimdi gözler saat 18’de yapılacak zirvede.

Davutoğlu: İstifa için henüz karar vermedim, karar aşamasındayım

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun grup konuşması kulisleri hareketlendirdi, açıklama "istifa" olarak yorumlandı. Saat 18'de yapılması planlanan AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı 15'e çekildi. Davutoğlu'nun grup konuşması MYK’da ele alındı.

Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, "Sözleriniz bir veda konuşması gibi algılandı. Öyle bir şey mi var” sorusuna, Davutoğlu, "Henüz karar vermedim, karar aşamasındayım" yanıtını verdi.

Davutoğlu'nun bu açıklamalarına Cumhurbaşkanlığı'ndan imalı bir yanıt geldi. Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Akış sosyal medya hesabından, "Türkiye eşittir RTE eşittir AKP" yazdı. Akış, "İster sağdan oku ister soldan oku. Şu anda durum bu" ifadesini kullandı.

Erdoğan ile Davutoğlu perşembe günü yani "devlet günü" olarak anılan gün görüşecekti. Ancak bu görüşmede 1 gün öne çekildi. İkili saat 18.00'de biraraya gelecek.

Cumhurbaşkanlığı'ndaki zirvede MKYK'daki yetki devri krizi ve MYK’da tartışılan konular da ele alınacak.

En önemli gündem maddelerinden biri de Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki krizi anlatan "Pelikan Dosyası" adlı gizemli bir blogtaki yazı.

İkilinin yapacağı görüşmede Terör, F-tipi Örgüt, Ekonomi, Avrupa Birliği Müzakereleri ve milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması da masaya yatırılacak.

AKP içindeki hareketliliği yakından takip eden Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki krizi bugün de köşesine taşıdı.

Selvi, ikili arasında yaşanan krizlere dikkat çekti, "Çözüm zor görünüyor" ifadelerini kullandı. Erdoğan-Davutoğlu zirveyi hatırlatan Selvi, "Ya Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında pürüzler giderilecek ya da gereği yapılacak" dedi.

Şimdi herkesin gözü saat 18’de yapılacak Beştepe zirvesine kilitlenmiş durumda.

ulusalkanal.com.tr

başbakan davutoğlu istifa kararı henüz vermedim