Yıldırım-7 Lice Narko-Terör Operasyonu başladı

PKK'nın finans kaynaklarına darbe indirmek için yeni bir operasyon emri verildi. İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'da bin 495 personelin görev aldığı "Yıldırım-7 Lice Narko-Terör Operasyonu"nun başlatıldığını açıkladı.

Yıldırım-7 Lice Narko-Terör Operasyonu başladı

Bölücü terör örgütü PKK yurdundan bir noktasında kuşatma altına alındı. Peş peşe başlatılan Yıldırım Operasyonlarına bir yenisi daha eklendi.

Diyarbakır'da 1495 personelin görev aldığı Yıldırım-7 Lice Narko-Terör Operasyonu başlatıldı.

Yıldırım operasyonlarıyla, PKK'nın tamamen ülke gündeminden çıkarılması ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amaçlanıyor.

Operasyonda, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığında görevli 100 operasyonel timdeki 1495 personel görev alıyor.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Yıldırım 1-2-3-4-5-6 operasyonları kapsamında, bugüne kadar toplam 31 teröristin etkisiz hale getirildi.

48 mağara, sığınak ve depo imha edildi. Çok sayıda silah-mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi de ele geçirilmişti.

İçişleri Bakanlığı açıklamasında "Yıldırım" operasyonlarının, halkın desteğiyle inançlı ve kararlı bir şekilde başarıyla sürdüğünü açıkladı.

TSK'nın başarılı operasyonları PKK'daki çözülmeyi hızlandırdı. İkna çalışmaları neticesinde, biri interpol tarafından kırmızı bültenle aranan olmak üzere toplam 2 teröristin Şırnak'ta teslim oldu.

1 Ocak'tan bugüne kadar terör örgütünden sadece ikna yoluyla teslim olan terörist sayısı 139'a yükseldi.

ulusal.com.tr

diyarbakır içişleri bakanlığı