Rusya ve İran ortak banka kuruyor

İran ve Rusya ticari ilişkileri ilerletiyor. Tahran ve Moskova, ikili projelere yatırım sağlamak için ortak banka kurulması kararı aldı. İran Ticaret Bakan Yardımcısı Mücteba Hosrotac da Rusya ile yere para birimlerinin kullanmaya başlayacaklarının sinyalini verdi.

Rusya ve İran ortak banka kuruyor

İranv ve Rusya icari ilişkilerde bir adım daha attı. Tahran yönetimi, Rusya ile ortak banka kurulması yönündeki öneriye onay verdi.

Açıklamayı, hükümetlerarası komisyon Başkan Yardımcısı Mehdi Muhteşemi yaptı. Muhteşimi, ortak bankanın ikili projeler için yatırım sağlamak amacıyla kurulacağını belirtti.

Rusya'nın RIA Novosti haber ajansına konuşan Muhteşemi, "Bu banka en kısa zamanda kurulabilir ancak teknik detayların da incelenmesi gerekiyor" dedi.

Öte yandan İran Ticaret Bakan Yardımcısı Mücteba Hosrotac da iki ülke arasında yerel para birimlerinin kullanılacağının sinyalini verdi.

Hosrotac, ''Merkez bankalarımız ilgili kararı alınca Rusya ile ticarette yerel para birimlerine hemen geçebiliriz. Bu açıdan bakıldığında bu, iki-üç haftalık bir mesele." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr