Şiveydiz nasıl yapılır, içine ne atılır? İşte Şiveydiz tarifi
İçindeki yeşil sarımsak sayesinde antioksidan kaynağı Gaziantep'in yöresel lezzetlerinden Şiveydiz... Peki nasıl hazırlanıyor? Gastronomi şehrinin mutfaklarında pişen Şiveydizi ustası Ulusal Kanal'a anlattı.
Gastronomi şehri Gaziantep'in zengin mutfak kültürünü gösteren yemeklerinden biri, Şiveydiz..
Kış aylarında yeşil soğan ve yeşil sarımsağın çıkmasıyla birlikte mutfakta yerini almaya başlayan Şiveydiz yeşil sarımsak tükenene kadar pişmeye devam eder. Kimileri pırasayla da yapar.
Gaziantepliler için bu yöresel yemeği doğal antibiyotik olarak kabul ediyor. Diyetisyen Sevda Sultan da Şiveydizin içeriğindeki şifaya dikkat çekti.
Şiveydizi ustası Mutfak Sanatları Merkezinden Cuma Kaplan Ulusal Kanal izleyicileri için yaparak anlattı.
Ve yemeğe asıl tadını veren sosu haşves. Olmazsa olmaz.
Terbiyeli sosu ile hafif ekşimsi tadıyla şifalı Şiveydizimiz hazır, afiyet olsun.
HABER-KAMERA: EKREM DEMİR
ulusal.com.tr