Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan açıklama

Rusya Dışişleri Bakanı Segei Lavrov, Rus uçağının düşürülmesinin "planlanmış bir provokasyon" olarak değerlendirdi. “Umuyorum ki Rus jetinin düşürülmesi, Suriye üzerinde uçuşa yasak bölge kurulmasının sağlanması için kullanılmaz” diyen Lavrov, "Türkiye ile savaşa girmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan açıklama

"Rus uçağının düşürülmesi planlı bir provakasyon..." Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, gerilimi tırmandıran olayı bu sözlerle değerlendirdi.

Rus uçağının düşürülmesini planlanmış bir provokasyon olarak niteleyen Lavrov, uçuşa yasak bölge planına işaret etti. Lavrov, “Umuyorum ki Rus jetinin düşürülmesi, Suriye üzerinde uçuşa yasak bölge kurulmasının sağlanması için kullanılmaz” dedi.

Rus Dışişleri Bakanı, "Türkiye ile savaşa girmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin de bilgiler veren Lavrov, "Türkiye Dışişleri Bakanı bana Türk hava kontrolörlerinin vurdukları uçağın milliyetini bilmediklerini söyledi" dedi. Rus bakan ise uçağın, IŞİD'in kontrolündeki petrol yataklarını vurduktan sonra düşürüldüğüne dikkat çektiğini belirtti.

Lavrov, "Türkiye, Suriye'deki militanların tesislerinin bulunduğu toprakları mı korumaya çalışıyor?" diye sorduğumda Türkiye Dışişleri Bakanı bana yanıt veremedi" diye konuştu.

Rus Dışişleri Bakanı, önümüzdeki günlerde kurulacak temaslara ilişkin ise "Rusya, herhangi bir Türk yetkiliyi ağırlamayı planlamıyor" dedi.

rusya lavrov düşürülen rus uçağı