Afganistan'ın başkenti Kabil'de bombalı saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, devlet başkanlığı ve büyükelçiliklerin bulunduğu bölgede bombalı saldırı düzenlendi. Bombalı araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere 80 kişi öldü 300'den fazla kişi de yaralandı. Saldırıda Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği binası da zarar gördü.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bombalı saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil, bombalı saldırıyla sarsıldı.

Devlet başkanlığı ve büyükelçiliklerin bulunduğu bölgede su tankerine yerleştirilen bomba düzeneğini infilak ettirildi.

Alman büyükelçiliğinin yanında patlatılan bomba yüklü araç Kabil'i sarstı. Başkentin her yerinden hissedilen patlamada, Vezir Ekber Han'daki binaların çoğu ağır hasar gördü, yaklaşık 30 araç yandı.

Kabil'in en kalabalık yerlerinden birinde düzenlenen saldırıda en az 80 kişi öldü 300'den fazla kişi de yaralandı. Polis saldırını olduğu meydanı giriş çıkışlara kapattı.

Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliğinde can ve mal kaybı olmadığı, binada hasar oluştuğu açıklandı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, büyükelçilik personelinin tahliye edileceğini açıkladı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Kabil'deki son büyük saldırı, Mart ayında ülkenin en büyük askeri hastanesine düzenlenmişti. Doktor kıyafeti giyen teröristler içeride katliam yapmış, helikopterlerin katıldığı operasyondaki çatışma saatlerce sürmüş çok sayıda kişi ölmüştü.

TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'daki patlama ile ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada, "Afganistan'daki saldırıda Türk Büyükelçilik binası da zarar gördü, personelde sıkıntı yok" bilgisine yer verildi.

ulusalkanal.com.tr

Afganistan bombalı saldırı kabil