Alparslan Çelik adliyeye sevk edildi

Türkiye-Suriye sınırında düşürülen Rus uçağının pilotunu öldürdüğünü söyleyen Alparslan Çelik ve beraberindeki 14 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çelik hakkında "Rus pilotu öldürmekten" işlem yapılması bekleniyor.

Alparslan Çelik adliyeye sevk edildi

Düşürülen Rus uçağının pilotunu öldürdüğünü söyleyen Alparslan Çelik, İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlandı. Alparslan Çelik’in de aralarında bulunduğu 14 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi.

Alparslan Çelik, cezaevinden getirilen mahkumların sokulduğu kapalı alandan içeriye alındı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgilere göre Alpaslan Çelik, "Rus pilotu öldürmek" ile suçlanıyor. Diğer sanıkların ise organize suç örgütü kurmak ve üye olmak ile suçlandığı belirtildi.

Çelik’in de aralarında bulunduğu 14 kişi, İzmir'de gittiği bir lokantada Asayiş Şube ve Cinayet Büro Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Yapılan aramada 1 kalaşnikof ve iki tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirilmişti.

Gözaltına alındıktan sonra Emniyet'te sorguya alınan Çelik, savcılığa sevk edilmişti. Ancak savcılık, Çelik ve beraberindeki 13 kişiyi Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi. İşlemleri tamamlanan Çelik, adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgularının ardından 15 şüpheli tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi.

Çelik hakkında, "Rus pilotu öldürmekten" işlem yapılması bekleniyor. Ulusal Kanal'a bilgi veren soruşturmayı yakından izleyen bir kaynak, Çelik'in yeniden Emniyet'e sevk edilmesini "Ankara'dan gelecek talimat bekleniyor. Bunun için de zaman kazanılıyor. Emniyet yetkilileri de dosya bizim boyumuzu aşıyor diyor" şeklinde değerlendirdi.

Kaynak, Alparslan Çelik'in daha önce de İzmir’e geldiğini, MİT elemanı istihbaratçılarla buluştuğunu ancak gözaltına alınmadığını söyledi. Kaynağa göre, soruşturma Rus pilotun öldürülmesi olayına bağlanacak.

ulusalkanal.com.tr

izmir gözaltına alındı alparslan çelik