Doğaseverleri ağırlayacağı günleri bekliyor

Yurdun dört bir yanında cennetten bir köşe bulmanın mümkün olduğu nadir bir coğrafyaya sahip ülkemiz... Dağı taşıyla, ovası doğasıyla nice güzelliklerini ziyaretçilerine sunuyor. Tıpkı Kırmızı periler diyarı gibi... Tıpkı Çağlayan Şelalesi gibi

Doğaseverleri ağırlayacağı günleri bekliyor

Mavisi yeşiliyle, sarısı kızılı ile bütünleşmiş en canlı renklerin diyarı, yurdumuz... Her yerinde cennetten bir köşesiyle doğası bizi çağırır dört mevsim... Salgın günlerinde kimisi bizden uzak yeniden canlandı. Kimisi de yeniliklerle kucaklaştı. Şimdi misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyorlar...

UNESCO Türkiye Milli Komisyonunca Dünya Geçici Miras Listesi'ne alınan kırmızı periler diyarı, doğaya uygun turizm tesisiyle misafirlerini ağırlayacak.

Oluşum süreci 300 milyon yıl öncesine dayanıyor. Erzurum'un Narman ilçesindeki peribacalarında çevreye duyarlı turizm tesisinin yapımı devam ediyor.

Yılda milyonlarca turisti ağırlayacak potansiyele sahip olmanın yanı sıra film ekiplerinin de incelemelerine ev sahipliği yapacak. Yeni yatırımla ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatacak.

Bölgeyi ziyaret ederek tesiste inceleme yapan Vali Okay Memiş, tüm yurttaşları salgın sonrası doğa harikası peribacılarını görmeye çağırdı.

Giresun'da kar sularının erimesiyle su seviyesi artan ancak salgın nedeniyle sessizliğe bürünen Çağlayan Şelalesi, yeniden ziyaretçilerini ağırlayacağı günleri bekliyor.

Şebinkarahisar ilçesi Çağlayan köyü sınırları içinde yer alan şelale, kayalık alanın ortasından yaklaşık 50 metre yükseklikten dökülüyor.

Doğal güzelliği ve su sesiyle ziyaretçilerine huzur vadediyor. Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, tüm yurttaşları bu eşsiz şelalede salgın tehlikesi geçer geçmez huzur bulmaya çağırdı.

ulusal.com.tr

giresun erzurum