Meclis'te bu hafta: Genel Kurul'da vergi düzenlemesi görüşülecek

Meclis bu hafta da yoğun bir mesai yapacak. Genel Kurul’da Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen Gelir Vergisi Kanunu teklifi görüşülecek. Teklif, mükelleflere vergi indirimi, ahilik sandığı kurulması, yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası gibi düzenlemeler içeriyor.

Meclis'te bu hafta: Genel Kurul'da vergi düzenlemesi görüşülecek

TBMMGenel Kurulu bu hafta milyonlarca vatandaşı ve yabancıları ilgilendiren düzenlemeyi görüşecek.

Genel Kurul, Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini ele alacak.

Teklif, vergiye uyumlu mükelleflere vergi indirimi, ahilik sandığı kurulması, yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası, TEDAŞ ve tarımsal kredi alacaklarının yeniden yapılandırılması gibi önemli konularda düzenlemeler içeriyor.

Teklife göre, vergisini düzenli ödeyenlere yüzde 5 indirim getiriliyor.

İş yeri ve konutların, satış bedelinin yurt dışından getirilecek döviz olarak ödenmesi şartıyla Türkiye'de yerleşmiş olmayan yabancı uyruklu gerçek kişiler ile kurumlara ilk satışı KDV'den istisna olacak.

Teklifte esnafı da ilgilendiren düzenlemeler de var. Teklif kabul edilirse, Esnaf Ahilik Sandığı kurulacak. Buna göre son 3 yıl içinde 600 gün faaliyetini sürdüren ve primi ödemiş olanlara 180 gün, 900 gün faaliyetlerini sürdürenlere 240 gün, bin 80 gün faaliyetini sürdürenlere 300 gün süreyle Esnaf Ahilik Sandığı ödeneği verilecek.

Meclis’te bir diğer önemli gündem ise Adana’nın Aladağ ilçesinde kız öğrenci yurdunda meydana gelen yangın vakası. Olayı araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, 22 Şubat Çarşamba günü toplanacak ve çalışma takvimini belirleyecek.

ulusalkanal.com.tr

tbmm genel kurul vergi düzenlemesi