Dünyada vaka sayıları rekor kırıyor

Dünya genelinde koronavirüs vakaları hızla yükseliyor. Bilanço ağırlaşıyor. Vaka sayısı 54 milyonu aştı. Avrupa'da salgının önüne geçilemiyor. İran'da da kısıtlamalar yeniden gündeme alındı.

Dünyada vaka sayıları rekor kırıyor

ABD'nin ardından vaka sayılarının en çok görüldüğü üç ülke, sırayla Hindistan, Brezilya ve Fransa oldu.

Rusya’da son 24 saatte 22 bin 702 vakayla salgının başından bu yana en yüksek günlük sayıya ulaşıldı. Öte yandan Rus hükümeti, Doğu Afrika ülkeleri Etiyopya ve Seyşeller’e uçuşları karşılıklı olarak başlatma kararı aldı.

İtalya geçtiğimiz hafta ülkeyi risk grubuna göre 3 renge bölmüştü. Campania ve Toskana bölgeleri orta riskli sarı kategoriden, çok yüksek riskli kırmızı kategoriye, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia ve Marche bölgeleri de sarıdan, orta-yüksek riskli turuncu kategoriye alındı.

Avusturya tam karantina uygulama kararı aldı. Okullar kapatılacak, ilk ve ortaokullar da uzaktan eğitime geçecek. AVM, mağazalar ve kuaförler de yaklaşık üç hafta kapalı kalacak.

İran'da da son 8 ayda inişli çıkışlı seyir izleyen vaka sayılarının tırmanışa geçmesi ile kısıtlamalar yeniden gündemde. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, gelecek hafta itibariyle tedbirlerin uygulanacağını söyledi. Ülkede kültür sanat ve eğitim faaliyetlerinin de askıya alınması ile kalabalığı ve trafiği azaltmayı hedeflediklerini vurguladı.

Yunanistan’da kreş ve ilkokulların 14 gün süreyle kapatıldığı bildirildi. Ülkenin Kozana (Kozani) şehrindeki çiftlikte yetiştirilen vizonlarda Covid-19 tespit edildiği bildirildi.

Öte yandan Romanya’nın Piatra Neamt şehrinde Kovid-19 hastanesinin acil bölümünde yangın çıktı. Alevlerin yükselmesi ile solunum cihazına bağlı 10 hasta yaşamını yitirdi.

dünya kovid bilanço