Astana'da imzalanan anlaşma Amerika ve İsrail'i rahatsız etti

Türkiye ile Suriye çatışmasızlık bölgeleri anlaşmasından çok memnun peki, kim rahatsız. Amerika ile İsrail...

Astana'da imzalanan anlaşma Amerika ve İsrail'i rahatsız etti

Bölge ülkelerinin Suriye barışı için Astana'da imzaladığı anlaşma Amerika ve İsrail'i rahatsız etti. Amerika Dışişleri Bakanlığı Astana'da imzalanan çatışmasızlık bölgeleri kararının tarafı olmadıklarını açıkladı.

ABD: ANLAŞMANIN TARAFI DEĞİLİZ, ÇÖZÜMÜN MERKEZİ CENEVRE

Amerika'nın rahatsızlığını Dışişleri Bakanlığı’nın yeni sözcüsü Heather Nauert yaptı. Sözcü yazılı açıklamasında, Amerika'nın Suriye'de çözümün merkezinin Cenevre görüşmeleri olduğunu söyledi.

Amerika, İran'ın anlaşmada olmasından da rahatsız. Sözcü, Tahran'ın Esad hükümetini sorgusuz desteklediğini iddia etti, İran'ın garantör olmasından rahatsızlığını dile getirdi.

İSRAİL: ANLAŞMA İSRAİL'İN HAVA SALDIRILARINI ENGELLER

Anlaşmadan rahatsızlık duyan bir başka ülke İsrail. Tel Aviv'in rahatsızlığı ise MOSSAD'a yakın Debka File sitesinden madde madde açıklandı. Şam'daki Doğu Guta ve İsrail sınırındaki Kuneytra bölgesinin çatışmasızlık bölgesi ilan edilmesi eleştirildi.

Debka, Doğu Guta'nın güvenli bölge ilan edilmesinin İsrail'in hava operasyonlarını engelleyeceğini söylüyor. İran'ın çatışmasızlık bölgesinde "tam koruma altında" Hizbullah'a silah sevkiyatına devam edebileceği öne sürülüyor.

Sitede Türk ve Rus ordusunun Astana süreci kapsamında birlikte çalışmasından duyulan rahatsızlık da dile getiriliyor. İsrail sınırına Türk ve Rus askerlerinin konuşlandırılma ihtimali de İsrail'in rahatsızlıkları arasında.

ulusalkanal.com.tr

türkiye amerika suriye israil astana