Başbakan Binali Yıldırım'dan Başika açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Irak Başbakanı İbadi'nin 'Türk askeri kendini piknikte sanmasın' dediği iddiası üzerine ''Asker piknik yapmaz görev yapar'' ifadesini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım'dan Başika açıklaması

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, şunları söyledi:

* Irak Başbakanı'nın açıklamaları: Asker piknik yapmaz görev yapar. 60 küsür ülkeden orada mücadele edenler var. Bizim askerimiz orada görev yapıyor. IŞİD ile mücadele yapıyor. Bu mücadeleyi Suriye'de Irak'ta yapan sadece biz değiliz. Bağdat'ın bu ve buna benzer açıklamalarını tehlikeli ve kışkırtıcı buluyorum. Bizim askerimizi oraya bugün gitmiş değil. Ve orada da çok anlamlı çalışmalar yapıyor. Bizim Irak'ın toprak bütünlüğüne karşı hasmane bir tutumumuz yok. Bağdat buna katılacağına yıllardır beslediği Türkiye'nin canını yakan terör örgütüne karşı yapacağı bir şey varsa onu düşünsün. Biz Irak'ta neyin var olduğunu neyin yok olduğunu biliyoruz. Irak neden bu açıklamaları yapıyor? Müsaade edin de zamanı geldiğinde açıklarız. Herkes BM'yi toplantıya çağırabilir. Ama keşke BM'nin dünyanın sorunlarını çözecek kabiliyeti olsa. BM'nin güvenirliği gün geçtikçe daha fazla sorgulanıyor.

* Anayasa: Mini anayasa komisyonu çalışmaları bitti. Şimdi parti genel başkanlarına kaldı. Önümüzdeki günlerde bu konuyu bir sonuca bağlamak için CHP ve MHP genel başkanlarıyla bir görüşme yapacağız. Şimdi daha adım atmadık ama böyle bir çalışma var.

* Tam gün uygulaması: Tepkiler genelde iyi. Öğrenciler biraz mutsuz. Onların daha iyi yetişmesi için tam gün olması lazım.

* Öğretmen Mülakatları: Belki binde bir öyle şeyler söylenebilir ama bunların hakikat olup olmadığı konusunda şüpheler mevcuttur. Ama hassasiyetlerimiz iki noktada toplanıyor. FETÖ ve PKK. Bunun dışında vatanına milletine sadık bütün öğretmenler için kapılar sonuna kadar açık.

* OHAL'de çıkarılan bütün KHK'ları geciktirmeden Meclis'e göndereceğiz ve görüşülmesini sağlayacağız. Bunu da yaptık. Birincisi görüşülüyor. Bunlarla ilgili kafanıza takılan hususlar varsa bunları da dikkate alırız dedik. Bu sözümüzün arkasındayız. Bu bütün kanunlarda aslında böyledir.

* Mağdurlar için kurulan komisyonlar: İşlem yapılanların sayısından fazla başvuru var. Ne olur ne olmaz bana da işlem yapılır diye önceden başvuranlar da var. Ne yapıp ne yapmadıklarını bilmem ama doğru yapmadıklarından eminim. 70 binin üzerinde başvuru var. Bunlar belli bir zaman alacak. Değerlendirme heyetiyle karar heyeti değiştirildi. Bakan yardımcılarının başkanlığındaki heyetler oluşturuldu.

* Ne yazıkkı CHP Genel Başkanı, 15 Temmuz'u bıraktı. Sanki 15 Temmuz olmamış bir mağdur edebiyatıdır gidiyor. Bırak kardeşim milletin mağduriyeti mi önemli yoksa darbecilerin mağdureti mi? Bunun kararını verin. Bu terör örgütünün yaptıklarını sulandırmaya kalkmayın. Bunlara destek anlamına gelecek faaliyetler bu millete zulümdür.

ulusalkanal.com.tr

ırak Başbakan Binali Yıldırım başika