Sınırda önlem artıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin olası terör saldırılarına karşı Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınır hattı güvenliğine yönelik çalışmaları sürüyor. Zırhlı araçlar olası saldırılara karşı kritik noktalara konuşlandırıldı.

Sınırda önlem artıyor

Sincar ve Karaçok'taki terör hedeflerine düzenlenen hava harekatlarıyla ağır bir darbe yiyen terör örgütü PKK/YPG'yi kara harekâtı korkusu sardı.

Amerikan askerleriyle boy göstererek güç gösterisi yapmaya çalışan teröristler hendek kazmaya başladı.

Hükümet kanadından peş peşe "Suriye ve Irak’taki operasyonların süreceği" mesajı gelirken, mehmetçik de Suriye sınırındaki önlemlerini artırmaya başladı.

Bu kapsamda Tel Abyad'ın karşında bulunan Tatlıca, Hürriyet ve Öncül mahallelerindeki sınır hattına zırhlı araçlar için mevziler kazıldı. Zırhlı araçlar teröristlerin olası saldırılarına karşı kritik noktalara konuşlandırıldı.

Türkiye'de üst düzey güvenlik önlemleri alınırken, her an operasyon korkusu ile yaşayan YPG’li teröristler ise Telabyad'da iki iş makinesi ile sınır hattına hendek kazdı.

Türk savaş uçakları, 25 Nisan’da Sincar ve Karaçok’taki terör hedeflerine hava harekâtları düzenlemiş, aralarında üst düzey isimlerinde olduğu 100'e yakın YPG'li terörist etkisiz hale getirilmişti.

YPG'liler hava operasyonları sonrası sınırdaki Türk karakollarına taciz ateşleri açmış, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin verdiği sert karşılıklarda onlarca terörist öldürmüştü.

ulusalkanal.com.tr

Türk Silahlı Kuvvetleri şanlıurfa akçakale