Dünyanın açık hava müzesi: Antalya

Turizmin başkenti Antalya, doğa ve tarihin eşsiz bir uyum içinde bütünleştiği "açık hava müzesini" andırıyor. Tatilciler kadar tarih meraklılarını da kendisine hayran bırakıyor. Antik kentleriyle geniş bir medeniyet yelpazesinde ziyaretçilerini zaman tünelinde bir yolculuğa çıkarıyor.

Dünyanın açık hava müzesi: Antalya

Turizmin başkenti Antalya, doğa ve tarihin eşsiz bir uyum içinde bütünleştiği "açık hava müzesini" andırıyor. Kentte, tarih meraklılarının görmeden geçmemesi gereken 50'den fazla antik yerleşim bulunuyor.

Demokrasinin ilk örneklerinden kabul edilen Likya Meclis Binası ve deniz feneri kalıntıları, Patara Antik Kenti'ndeki dikkati çeken eserlerin başında geliyor.

Myra Antik Kenti'nin limanı olan Andriake ziyaretçilerine antik dönem liman kalıntılarını inceleme fırsatı sunuyor. Alanda ayrıca Likya Uygarlıkları Müzesi de bulunuyor.

Ünlü yardımsever Opramos'un memleketi Rhodiapolis, tiyatrosu, hamamı, anıtı, kilisesi, nekropolleri ve çok sayıda su sarnıcı ile ziyaretçilerini tarihe yolculuğa çıkıyor.

Arykanda Antik Kenti, hamamları, su sarnıçları, kaya mezarları ve lahitleriyle öne çıkıyor. Antik mimari açısından çok iyi korunmuş bir ören yeri olarak dikkati çekiyor.

Phaselis Antik Kenti, Likya'nın önemli ticari limanları arasında bulunuyor. Görkemli bir caddenin, tiyatro, agora gibi pek çok kalıntının görülebileceği şehir, eşsiz deniziyle de ziyaretçilerini büyülüyor.

Perge Antik Kenti ise tarihi, görkemli sütunları ve halen devam eden kazılarıyla meraklıların bir nefeste gezeceği antik kentler arasında yer alıyor.

Termessos Antik Kenti, Büyük İskender'e teslim olmamasıyla biliniyor. Kenti ziyaret edenler, görkemli yapısı ve konumuyla çağının en büyük ordusuna direnebilen şehri yakından tanıma fırsatı buluyor.

Side ve Aspendos antik kentleri de ait oldukları dönemde kilit rol oynayan yerleşimler arasında yer alıyor. Apollon Tapınağı kalıntıları özellikle gün batımında ziyaretçilerine eşsiz manzaralar sunuyor.

ulusal.com.tr

# antalya