Eller Sanat Galerisi kazandı

İstanbul Beyoğlu'nda 35 yıldır sanatseverlerin uğrak yeri olan Eller Sanat Galerisi, Borçlar Kanuna karşı verdiği hukuk mücadelesini kazandı. Galerinin sahibi, sanatçı Nurhan Acun, mücadele sürecinde kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

35 yıldır İstanbul Beyoğlu'nda yerli ve yabancı tursitlerin uğrak yeri olan Eller Sanat Galerisi hukuk mücadelesini kazandı.

600'e yakın sanat eserinin üretilip, sergilendiği galerinin mülk sahibi İtalyan Santa Maria Kilisesi. Kilise, 1 Temmuz 2014'te değişen ve ev ya da işyerinde 10 yılı dolduran kiracıların gerekçe gösterilemeden çıkarabilmelerine imkan sağlayan Borçlar Kanunu'ndan yararlanarak galerinin boşaltılmasını istedi.

Galerinin sahibi sanatçı Nurhan Acun tahliye kararına direnince, mülk sahibi Santa Maria Kilisesi olayı mahkemeye taşıdı. İstanbul 12'inci Sulh Hukuk mahkemesinde görülen davada mahkeme, kilisenin tahliye talebini reddetti.

Kararla şimdilik rahatladıklarını söyleyen sanatçı Nurhan Acun, mücadele sürecinde destek veren herkese teşekkür etti.

Beyoğlu'nda afet yasası kapsamında zorla tahliye edilen Laterna Cafe'nin sahibi Emriye Uysal ise mahkemeyi kendisi kazanmış gibi sevindiğini söyledi

Temyiz sürecinde kararın Yargıtay tarafından onanmasının çok önelmli olduğunu vurgulayan Beyoğlu Kent Savunması Üyesi Avukat Eren Can da kararın benzer davalara emsal olabileceğini söyledi.

Haber: Gökhan Çelik

Kamera: İhsan Ulak

ulusalkanal.com.tr