Türk Milleti'nin büyük zaferi kutlandı

Büyük Zafer'in 96. yıldönümünde Türkiye yeniden 4 cephede vatan savaşı veriyor. Irak'ın kuzeyinde, Suriye'de Fırat'ın doğusunda...Menbiç ve Afrin'den Doğu Akdeniz'e vatan bütünlüğü için Türk ordusu ve Türk milleti bugünkü koşullar altında yine büyük bir mücadele içinde. Bültenimizde 30 Ağustos zaferinin yıl dönümünde yeni zaferlere giden Türkiye'nin haberlerini hazırladık. Siyasilerin mesajları var. Mehmetçiğimizden haberler var. Ama önce Mehmetçiğin ve Türk milletinin 30 Ağustos'unu izleyelim. Yurdun dört bir yanında bugün Türk bayraklarıyla kutlamalar vardı. Trakyası'ndan Güneydoğusu'na kadar her noktada bağımsızlık meşalesi yakıldı. İşte büyük zaferin yıldönümünde Türk milleti ve mehmetçik...

Şanlı Türk tarihinin en büyük zaferlerinden biri olan 30 Ağustos, 96 yıl sonra yine aynı heyecanla kutlandı.

Hakkari'si de Edirne'si de aynı duyguyla alanlarla çıktı. Türk ordusu resmi geçit törenlerinde dosta güven düşmana korku saldı.

İlk görüntüler Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden...Askerler ve bölge halkı Goman Dağı'na yürüyüş düzenlendi.

Türk bayrakları ve Atatürk posteri açıldı.

Operasyonlardan önce teröristler buraya hakimdi, şimdi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sayesinde vatandaşlar huzur içinde. Zafer bayramı nedeniyle çıkalan dağda hatıra fotoğrafları da çekildi.

Diyarbakır'da Valilik önünde tören yapıldı. Protokol tribününe şehit aileleri de oturtuldu. Birliklerine dönen askerler Diyarbakır sokakalarını sloganlarla inletti.

Van, Bitlis, Şırnak, Van...Hepsinde aynı görüntüler vardı. Türk bayraklarıyla alanlara çıkan vatandaşlar askerleri selamladı.

Kastomonu'daki törenlere mavi berelilerin halk oyunu damgasını vurdu.

Jandarma Komando Birliği'nden görevli askerler, zeybek oynadı. Komandolar ilgiyle izlenirken vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Burası da Nevşehir. Jandarma At-Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda eğitilen köpeklerin gösterileri ilgiyle izlendi.

Bomba, uyuşturucu, enkazda insan arama, gibi 11 farklı branşta eğitilen köpekler, hünerlerini sergiledi. Köpekler eğiticilerin komutlarını harfiyen yerine getirdi.

Tarihe altın harflerle geçen büyük zafer İzmir'de bu görüntülerle kutlandı.

Töreni izlemeye gelen vatandaşlar, askerlere sevgi gösterilerinde bulundu. Sıcak havaya rağmen kutlamlara ilgi yoğun oldu.

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de askeri geçit törenleri göz doldurdu. Tören alanını vatandaşlar tıklım tıklım doldurdu.

ulusal.com.tr

Zafer Bayramı kutlama 30 Ağustos