Vatan Partisi heyeti; Kilis'te ticaret, esnaf ve kasap odasıyla görüştü

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin roketlerin hedefi olan Kilis'te incelemelerde bulundu. Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş ile birlikte açıklama yapan Gültekin, Kilis'teki sorunların bölge ülkeleriyle anlaşma yaparak çözüleceğini söyledi. Oda başkanı Öndeş de güvenlik soruna dikkat çekti, hükümeti gerekli tedbirleri almaya çağırdı.

Kilis'e 18 Ocak'tan bu yana IŞİD kontrölündeki bölgelerden 74 roket atıldı, 22 vatandaş yaşamını yitirdi, 83 kişi de yaralandı. İlde can güvenliği korkusu hakim. İnternet sıkıntılı, başta esnaf olmak üzere halk zor günler geçiriyor.

Vatan Partisi heyeti neler yaşandığını yerinde görmek için kente gitti. Heyet, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Mustafa Sayaoğlu, Kasap ve Lokantacılar Odası Başkanı Şevket Memiler ve Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş ile görüştü.

Görüşmenin ardından Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin ile Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş ortak basın toplantısı düzenledi.

Öndeş, Kilis'teki güvenlik sorununa dikkat çekti ve ensafın sıkıntılarını anlattı.

Mehmet Bedri Gültekin de afet yasasını gündeme getirdi, "devletin görei yurttaşa destek olmaktır" dedi.

Gületkin, çözümün bölge ülkeleriyle işbiriği olduğunu vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

vatan partisi