İllere göre haftalık vaka sayıları paylaşıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısını paylaştı. Koca, ''Bundan sonra her hafta başında 7 günün vaka sayısını ilan edeceğiz. Yerinde karar dönemindeyiz'' dedi. Herkes büyükşehirleri beklerken en çok vaka artışının Karadeniz'de yaşandığı görüldü. Peki neden artış ençok Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun gibi illerde yaşandı. Prof. Dr. Faruk Aydın, Ulusal Kanal'a anlattı.

İllere göre haftalık vaka sayıları paylaşıldı

Sağlık BakanıFahrettin Koca, sosyal medya hesabından, illere göre haftalık vaka sayısını paylaştı.

İllere göre haftalık (8-14 Şubat) Kovid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 60,19, Ankara'da 35,49, İzmir'de 44,39 oldu.

Koca, ''Son basın toplantımızda illerimizdeki vaka sayısını paylaşacağımızı belirtmiştim. Bundan sonra her hafta başında 7 günün vaka sayısını ilan edeceğiz. Yerinde karar dönemindeyiz'' açıklamasında bulundu.

Karadeniz bölgesinin vaka sayıları dikkat çekti. Yüzbinde bir oranla Rize 202,44, Samsun 171,29, Trabzon 228,02, Ordu 194,42, Giresun 184,34 ile başı çeken iller oldu.

Peki Karadeniz bölgesindeki artışın nedeni nedir?

Karadeniz Bölgesi'nde çalışmalarını sürdüren filyasyon ekipleri, son günlerde koronavirüsün en fazla cenaze namazları, taziye ve ev ziyaretlerinde yayıldığını tespit etti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, Ulusal Kanal'a konuştu. Önemli uyarılarda bulundu.

sosyal medya koronavirüs vaka twitter sağlık bakanı fahrettin koca