AB Söcüsü: Aday ülkelerdeki duruşmaları izliyoruz

Avrupa Birliği, MİT TIR'ları davasında sanıklara destek olmak için mahkemeye giden Avrupalı diplomatlara sahip çıktı. AB sözcüsü, "AB diplomatları, dünya genelindeki duruşmalara düzenli olarak gözlemci sıfatıyla katılırlar. Özellikle de AB'ye aday ülkelerdeki duruşmalara" dedi.

AB Söcüsü: Aday ülkelerdeki duruşmaları izliyoruz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Avrupa Birliği'nden yanıt geldi. Avrupa Birliği sözcüsü, MİT TIR'ları davasını izleyen Avrupalı diplomatlara sahip çıktı.

AB sözcüsünün AFP'ye e-posta aracılığıyla gönderdiği açıklamada, "AB diplomatları, dünya genelindeki duruşmalara düzenli olarak gözlemci sıfatıyla katılırlar. Özellikle de AB'ye aday ülkelerdeki duruşmalara" denildi.

AB sözcüsü, "Dolayısıyla bu onların, en yüksek demokratik standartlara bağlı bir ülke olan Türkiye'deki düzenli işlerinin bir parçası" ifadesini kullandı.

Türkiye, Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün duruşmasına katılan yabancı diplomatik temsilciler konusunda ilgili elçiliklere nota vermişti. Dışişleri yaşananları "davaya müdahale" olarak değerlendirdi.

ulusalkanal.com.tr