"GDO’yu gündeminizden çıkartın"

GDO, ıslah, melezleme... Tohumculukla ilgili bu kavramlar kamuoyunda doğru anlaşılıyor mu? Türkiye Tohumcular Birliği açıklıyor; 2010 yılında çıkan Biyogüvenlik Kanunu’na göre, Türkiye'de GDO Eroin kadar yasak! Yani konunun uzmanları diyor ki; “GDO’yu gündeminizden çıkartın. Ürünlerimizi gönül rahatlığıyla bol bol tüketin.”

"GDO’yu gündeminizden çıkartın"

O bilgi kirliliği ürünleri alırken ve tüketirken endişeye yol açıyor. Konun uzmanlarından gündem yaratacak açıklama geldi.

Giderek gelişen ve büyüyen Türk Tohumculuğu konusunda kamuoyunu yanıltan bilgiler var. Üstelik hemen hemen her gün yurttaşlar ekranlardan bu yanıltıcı bilgileri izliyor. Türkiye Tohumcular Birliği, yürürlükteki kanuna dikkat çekiyor.

Sıkça rastlanan ve tartışılan bir konu da, almak istenilen ürünün boyutu, rengi ve şekli alışılagelmişin dışında olunca, hemen akıllara GDO’lu mu sorusu geliyor. İşin uzmanları bu konuya da açıklık getiriyor.

Hibrit tohum da tartışmaların odağında. Uzmanlara göre ortada bir sanat var aslında.

TÜRKTOB Yönetim Kurulu Üyesi Yıldıray Gençer, hibrit tohumun kısırlık yarattığı ile ilgili tartışmalara değindi. “Birlik olarak hibrit tohumlarımızın arkasındayız” dedi.

Tüm bu tartışmaların gölgeleyemediği en önemli gelişme de Türk Tohumculuğunun dünya devleriyle yarışıyor olması. Öyle ki, sertifikalı tohumluk üretim hedefini 2023 yılı için 1 milyon ton olarak belirleyen Birlik, o amacına şimdiden ulaştı. Yeni hedef; 2023 yılında 1,5 milyon ton üretim…

ulusal.com.tr