AKP'li vekil: Kabinede değişiklik olabilir

AKP Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan, Bakanlar Kurulu’nda yeni bir değişiklik olabileceğini söyledi. 2018 yılında AKP'nin olağan kongresini yapacağını hatırlatan Arslan, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ile Merkez Yürütme Kurulu'nda da değişime gidilebileceğini belirtti

AKP'li vekil: Kabinede değişiklik olabilir

AKP'de tasfiye sürecek. Yakın bir tarihte yenilenen kabine ile partinin üst kadrolarında yeni değişiklikler kapıda.

Değişim sürecine ilişkin yol haritasını AKP Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan açıkladı.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın yakın çalışma ekibi içinde uzun süre görev yapan Arslan, Bakanlar Kurulu’nda değişiklik olabileceğini söyledi.

"AKP'DE DEĞİŞİM SÜRECEK: Partinin üst yönetimi ve kabinenin ardından belediye başkanlarına el atıldı, bazı başkanlarımızın istifası istendi. Kongrelerin başlamasıyla beraber bazı il ve ilçe başkanlıklarında kısmi değişikler yapıldı. Yakın zamanda bunlar tamamlanacak. Daha sonra kongremiz olacak. Akabinde partinin üst düzey karar alma mekanizmalarında bir kan değişimine gidilmesi muhtemeldir, MYK ve MKYK’da değişiklikler olabilir. Bu değişikliğin öncesinde veya sonrasında, tekrar bir kabine değişikliği de olabilir. Tayyip Bey bir şekilde AK Parti’nin silkinmesini, eski dinamizmini tekrar yakalamasını sağlamayı hedefliyor."

Hürriyet gazetesinin haberine göre Arslan, Erdoğan'ın değişim hamlelerini "cesur ve riskli" bir adım olarak değerlendirdi. Bu süreçte küskünlük yaşanabileceğini belirten Arslan, görevden alınanlar ile Erdoğan'ın uzun yıllara varan dostluğu olduğunu ifade etti.

AKP'li vekil istifası istenen isimlerin bazılarının da yıprandığını kaydetti.

ulusal.com.tr

ankara AKP